Klaus Iohannis l-a decorat din nou pe Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației, cu „Ordinul Național Steaua României” în grad de ofițer

Klaus Iohannis l-a decorat din nou pe Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației, cu Ordinul Național Steaua României în grad de ofițer
Publicat: 20/03/2024, 18:22

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a oferit, pentru a doua oară, lui Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației, titlul „Ordinul Național Steaua României” în grad de ofițer. Decretul a fost semnat pe 18 martie, iar decorarea a avut loc în ziua următoare.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, 18 martie, un decret, în care Sorin Cîmpeanu și alte cadre academice, au primit distincția „Ordinul Național Steaua României”. Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației a mai fost decorat de șeful statului în 2019, când a primit  „Ordinul Național Steaua României”, în grad de cavaler.

„În semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională avută la promovarea imaginii României în rândul statelor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei, președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Ofițer domnului Cîmpeanu Sorin Mihai, președintele Consiliului Național al Rectorilor și Președintele Agenției Universitare a Francofoniei (AUF)”, se arată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Alături de Sorin Cîmpeanu, au mai fost decorați și alți specialiști din mediul universitar, cu titlul „Ordinul Național Steaua României”. Este vorba, printre alții, și de Spiță Doina Paula (Facultatea de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, vicepreședinta Federației Internaționale a Profesorilor de Limba Franceză) – Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler; Cosovanu Irina-Ofelia (președinta Asociației Române a Profesorilor de Limba Franceză) – Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler;

Sorin Cîmpeanu: „E improprie suspiciunea de plagiat”

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat în cadrul emisiunii „Față-n față cu Ion Cristoiu”, Exclusiv pentru Gândul, că suspiciunile de plagiat sunt improprii pentru un caiet cu lucrări practice.

„În cazul plagiatului este vorba de un caiet cu Îmbunătățiri Funciare. Tabelele sunt sub forma unor tabele de tabla înmulțirii. Nu e vorba de un curs. Tabelele sunt destinate unor anumite discipline. Această disciplină are partea de curs și partea de lucrări practice și proiect. La partea de lucrări practice și proiect, pentru a sprijini studenții trebuie să le oferi o serie de informații care în urmă cu 20 de ani nu erau disponibile pe internet, ca acum.

Trebuia să le pui la dispoziție o serie de tabele ajutătoare, pentru că nu toată lumea avea calculatoare capabile. Erau destinate lucrului cu studenții dintr-o anumită facultate, dintr-un anumit an de studiu la o anumită disciplină, circa 100 de exemplare.

Studentul avea posibilitatea să lucreze cu îndrumătoarele care erau puse la dispoziție în laborator, dar cei mai mulți doreau să și le cumpere contra unui preț de câțiva lei pentru a le utiliza și acasă, în cămin sau unde lucrau ei.

E improprie suspiciunea de plagiat într-un caiet de lucrări practice. Este improprie acuzația de plagiat într-un manual de limba română în care dai definiții.

E improprie noțiunea de plagiat în legea lui Arhimede. Profesorul universitar își asumă prezentarea materialului updatat. În 2009 a fost reeditat acest caiet funciar”, a spus Sorin Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Noile legi ale educației, la a treia amânare de la doi miniștri, România educată mai așteaptă. ”Cea mai mare dorință este să însemne ceva mai bun și să nu se schimbe cel puțin un ciclu complet de învățământ”

VIDEO | Sorin Cîmpeanu: „Nu mă tem că proiectele vor fi făcute praf de actualul ministru al Educației”

VIDEO | Ion Cristoiu: „Demisia lui Cîmpeanu a fost o mare diversiune. Guvernul și-a asumat legile educației”

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
Veste tristă despre Florin Piersic, la scurt timp după ce fusese externat
Ce dietă ține Inna, pentru a se menține SEXY! Care sunt alimentele la care a...
Reacţia unui american aflat în vacanţă în România, după ce s-a trezit pe o pajişte...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
El este tânărul mort în accidentul din Vâlcea! Viorel se grăbea spre casă și a...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Inteligenţa Artificială utilizată de Israel în Gaza ajută la reducerea victimelor civile, sugerează un expert
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
NOILE REGULI s-au stabilit deja în Europa. ORDINUL trebuie să se aplice și în România
Traian Băsescu și relația cu Elena Udrea. Dezvăluiri incendiare
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Cercetătorii folosesc genele organismului pentru a trata afecțiuni rare ale pielii
×